Hjem Produkter Kontakt 100% Garanti for brudd på knivblad

JENNEGGA FLEKKEKNIV / FLÆKKARKNIV

Best.nr. JEN-001
Pris:  kr 450,-

En flekkekniv er en spesialkniv for flekking av fisk. Skaftet har et tilpasset handgrep og er festet til et bredt regtangulært formet "noe tykt" knivblad. Flekkekniven blir brukt etter at fisken er sløyd, for å dele den på langs etter ryggbeinet, altså flekke den. En hugger av ryggbeinet like etter gattet med kniven for å fjerne den tykkeste delen av ryggbeinet. Kniven er altså formet som ei øks for å kunne hugge av ryggbeinet. Flekkekniven brukes i produksjonen av saltfisk som deretter kan bli til både klippfisk og bacalao.
 
Utgangspunktet for Jenneggas`s flekkekniv er en over 100 år gammel flekkekniv som ble utformet og produsert i de tradisjonsrike fiskeværene på Gaukværøya i Bø i Vesterålen i Nordland. Skaftet ble utformet av lokalt trevirke og bladet ble smidd i den lokale smia. Det er dette tradisjonsrike handarbeidet Jennegga viderefører. Generasjoners erfaring ligger bak utforming av grep, tyngde i bladet og balanse i redskapen.
De gamle handverktradisjonene erstattes idag med industriproduksjon hvor knivbladet stanses ut av en stålplate og grepet formstøpes i plast. 
Jennegga`s flekkerkniv er håndsmidd av brukte bladfjærer fra utrangerte kjøretøyer. Tangen ender ut i skaftet og klinket til en stoppskive. Skaftet på flekkekniven fra Jennegga blir glatt under bruk, slik som en flekkerkniv med skaft av kunststoff. 
 
Jennegga`s flekkekniv er et utmerket redskap til hobby og yrkesbruk.

Etterhvert er flekkekniven fra Jennegga blitt et populært produkt. Vi har levert  mange flekkekniver som blir benyttet som gave til dem som runder år. 

Flækkarkniv / flekkekniv
Bolo
Golok - kort
Golok - lang
Huggjern / proppejern / huljern
Huggjern / proppejern / huljern
Warlock